O NAMA

Transformacije su nastale kao rezultat sinergije i razmene kreativnih ideja fantastičnih žena koje su vremenom naučile sebe da ciljano usmeravaju svoju pažnju na stvari koje pospešuju njihov razvoj i napredak i zahvaljujući tome počele da postižu nesvakidašnji uspeh, uspešno ostvaruju sve što zamisle i pozitivno utiču na svoje okruženje.

One su Sanela i Jelena. Istraživački nastrojeni ideri, profesionalni coach-evi, zaljubljenice u biheviorističke nauke, brižne majke, supruge, ćerke i prijateljice koje, kako njihovi prijatelji kažu, gde god da se pojave donose radost. One kontinuirano stiču nova znanja koja prvenstveno primenjuju u svom životu kako bi bio što bogatiji, ispunjeniji i lepši i transformišući sebe kreiraju vrednost u spoljašnjem svetu.

One veruju da je u ovim turbulentnim vremenima, u kojima se promene na globalnom nivou dešavaju izuzetno brzo, najvažnije održati balans između svih polja života i životnih uloga. Kako bi to postigle, a pritom bile srećne i zdrave, one smatraju da je važno da se prvenstveno zagledamo u dubinu svoje duše, usmerimo pažnju na svoju svrhu, na ono što daje smisao našem životu i postavimo ciljeve zahvaljujući kojima ćemo kreirati život svojih snova i iskazati svoju jedinstvenost. One se rado hvataju u koštac sa svim izazovima i problemima koje život nosi i veruju da nas upravo te situacije čine jačim, boljim, kreativnijim, i da iz svake teške situacije možemo naučiti nešto novo i porasti nakon njih.

Kako nam se svima na putu ostvarenja pojavljaju prepreke, koje uglavnom nametnemo sami sebi, one žele da pokažu kako je sve moguće prevazići – potrebno je samo preuzeti odgovornost, imati dašak istraživačkog duha i hrabrosti u sebi i pokrenuti se na akciju, jer priča bez akcije ne vodi nigde.


Ideja o osnivanju edukativnog portala i kluba Transformacije rodila se nakon završetka Coaching akademije koju su zajedno pohađale  i nakon koje su stekle zvanje profesionalnog coach-a. Tada su, radeći jedna sa drugom kroz proces coaching-a uvidele da imaju mnogo toga zajedničkog, što se ogleda i u njihovoj viziji da kreiraju zajednicu u kojoj će žene rasti zajedno, i u kojoj će one svakodnevno, nesebično i posvećeno prenositi znanja i iskustva  koja su stekle tokom dugogodišnjeg istraživanja i primenjivanja  raznih metoda iz biheviorističke nauke i tako podstreknu i podstaknu što više žena na pozitivnu transformaciju, izazovu ih da preuzmu odgovornost za svoj život, iskažu svoju jedinstvenost i doprinesu kolektivnom višem nivou životne radosti i zdravlja u svetu. Da dajući instrukcije u vidu konkretnih alata i vežbi koje može primeniti svako od nas ukažu da život može biti pun izobilja, radosti, slobode i ljubavi, ma gde god da smo, i da na to najveći uticaj imamo mi sami.


Kako veruju da podrška, slušanje, kvalitetan feedback i postavljanje pravih pitanja u pravom trenutku i na pravom mestu vode do postizanja uspeha i da taj uspeh možemo još brže i na lakši način da postignemo kada smo okruženi osobama koje jedne drugima daju vetar u leđa, ohrabruju jedne druge da se usude da rašire svoja krila i zajedno slave pobede, odlučile su da oforme klub i edukativni portal Transformacije i kreiraju okruženje u kojem sve žene pod jednim okriljem mogu da rastu i razvijaju svoju izvrsnost do beskonačnosti.


Na ovaj način žele da svoja znanja i iskustva kroz davanje instrukcija, koje su kamen temeljac za kreiranje života ispunjenog radošću i uspesima, podele sa ostatkom sveta i inspirišu sve žene da se upuste u avanturu zvanu život i usmere pažnju na stvari koje su istinski važne i prve razliku, jer kako kažu to je njihova “dužnost”.

O SANELI

Sanela je magistrirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta radi u Elektotehničkoj školi za energetiku u Sarajevu, kao pedagogica škole. Njena ljubav prema pedagogiji, psihologiji i deci je bila prisutna već od malih nogu. Sami izazovi posla školskog pedagoga zahtevali su da uči i da se neprestano profesionalno razvija kako kao pedagog tako i kao psihoterapeut, stalno učeći i tragajući za rešenjima različitih problema učenika, nastavnika i roditelja.

Rad u školi omogućio joj je da bolje razume decu i to posebno onu koja su iskazivala problem u ponašanju i učenju. Pomogla im je da postignu bolji uspeh, zrelije ponašanje i budu bolje prihvaćeni u grupi vršnjaka. Sa učenicima je izvodila različite radionice, predavanja, grupne i individualne radove. Kroz takav rad razvila je empatiju, asertivnost, socijalnu inteligenciju i duboko poznavanje psihologije dece i mladih. Daljim radom na sebi postaje Bahov praktičar, internacionalni joga trener za decu i odrasle, profesionalni  coach i NLP Master, savetnik nutricionizma. Početkom 2017. godine ostala je bez svog životnog saputnika i tada je po prvi put osetila da joj se tlo izmaklo pod nogama. Bilo joj je jako teško da nastavi dalje sama sa troje dece. Snagu i potencijal je videla u deci, te iste godine ulazi u proces edukacije za psihoterapeuta iz oblasti transakcione analize. Trenutno se nalazi na petoj godini i nivou TA (Transakciona analiza) psihoterapeuta. Usluge psihoterapije pruža pod supervizijom. Životnu radost i energiju pronalazi u kvalitetnim i autentičnim odnosima sa drugim ljudima, prirodi, jogi, meditaciji, a ponajviše u aktivnostima u kojima spoznaje sebe, svoju snagu i potencijale. Zahvalna je životu i svim iskušenjima u kojima se našla kao i svim ljudima koji su je pustili da zaviri u „njihov svet“, a naročito činjenica da je i dalje željna znanja i da se neprestano profesionalno usavršava. Trenutno živi i radi u Nemačkoj.

O JELENI

Jelena je izvanredan primer posvećenosti ličnom razvoju i hrabrosti da sledi svoje strasti i snove. Njen put od profesora italijanskog jezika i književnosti do direktora prodaje i marketinga u auto-industriji, pa sve do sertifikovanog NLP trenera, profesionalnog coacha, instruktora joge i nutricioniste, zaista je inspirativan.