E tako sam i ja razmišljala pa ne baš pre puno vremena unazad! Prvo sam zamišljala jogu kao neke spore, dosadne vežbe gde nema nikakve dinamike, a sa druge strane kada bih pomislila na jogu u glavi su mi se javljale slike dubljenja na glavi, špage i sl. Uopšte me nije privlačilo tako nešto i nisam sebi uopšte davala priliku da to i iskustveno probam! Oduvek sam bila sportski tip i privlačili su me kardio treninzi, sa puno skakanja, znojenja, ‘umiranja’ na treningu, jer sam mislila da je sav taj umor, upala mišića i ‘crkavanje’ na treningu upravo pokazatelj da sam nešto dobro uradila i da će se odmah pokazati rezultati mog napornog rada!Sada, iz ove perspektive, vidim kakva je to glupost bila! Moje uverenje ‘moraš da crkneš da bi nešto uspela’!

Znate, kako mi žene, uvek kuburimo sa kilogramima, nikada nismo zadovoljne svojim izgledom, i veoma često ‘maltretirmo’ sebe do ‘crkavanja’ da bismo bile bolje.

Meni se dešavalo, a verujem i vama, da se posle nekog jakog treninga jedva vratim kući od umora, popijem andol zbog upale mišića (ali sva srećna, jer je to pokazatelj da sam dobro trenirala i da će rezultati sigurno doći ), onda ujutru ne mogu da se probudim… Umesto da sam puna energije, meni nedostaje energija! Pa sam gladna, pa se prejedem… I sve ukrug…

A za to je kriva isključivo ENERGIJA!

Da li znate da naša energija u toku dana opada na svakih 2h i da tada treba nešto da uradimo da bismo je ‘podigli’? Ni ja to nisam ranije znala, ali kada vratim film, to se tačno oseća u toku dana. Napravite i vi mali test ovih dana i verujem da ćete primetiti kada vam energija opada u toku dana!

Elem, ja sam zaključila da je ustvari najvažnije održati dobru energiju u toku dana i da je to ključ svega: i dobrih odnosa, i dobre komunikacije, i dobre forme, i ostvarivanja rezultata…Kada je energija dobra mi možemo sve!I tako mene energija dovede do joge. Mnogo sam istraživala, čitala i na kraju odlučila da dam sebi priliku i da dozvolim sebi da probam jogu!

I ???

Šta i ?

Pa to je bila jedna od najboljih odluka u mom životu! Joga je donela toliko dobrog u moj život. Shvatila sam da ustvari merilo naše uspešnosti, dobrih rezultata, dobre energije leži u tome koliko brzo umemo da se energetski obnovimo, tj. da budemo odmorni u svakom trenutku, a ne ono što sam ja ranije mislila da: ako nisam ‘mrtva umorna’ nešto nisam dobro uradila!Joga pored mnogih benefita nas uči upravo tome kako da za 1 minut obnovimo našu energiju! Pa nije li to sjajno!?

➡️Ako se osećate umorno u toku dana, posle posla, ujutru kada se budite, i ne znate kako da podignete svoju energiju, a želele biste to da naučite, pridružite se času joge. Potpuno je besplatno, dajte sebi priliku da probate ovo iskustvo.

Ili nemojte. Na vama je odluka!

Ako želite da probate jogu pošaljete prijavu za prvi, probni, besplatni čas na mail jelena@transformacije.com

Da se zajedno razvijamo i rastemo,

Jelena