Kada žena dođe u svoje četrdesete godine, sa svim svojim dotadašnjim iskustvima, znanjima, svesna svojih vrlina i mana, ona jednostavno zna šta hoće, šta neće, koji su joj prioriteti u životu i na koji način će da ih ostvari. Žena u četrdesetim može sve što poželi, ali pod jednim uslovom, a to je: da je ‘sluša njeno telo’. A da bi je telo slušalo, mora da bude vitalno i zdravo.

Mnoge od nas, zbog brzog tempa života, posla, dece i mnogih drugih stvari, dozvolimo sebi da jednostavno ne poštujemo sebe i da uđemo u naše četrdesete stavljajući sebe na poslednje mesto i sa potpuno nezdravim životnim stilom. Kada smo u dvadesetim i tridesetim godinama to priroda i uspe nekako da reguliše, ali šta se dešava u našim četrdesetim? Dešava se to da nam naše telo vraća onako kako smo se mi prema njemu svih tih prethodnih godina ophodile.

❗Kada se razbolimo dale bismo milione da možemo da ozdravimo, ali tada je već kasno! A kada smo zdrave ne koristimo stvari koje su besplatne a koje čine dobro našem organizmu. ❓Zašto ne poštujemo sebe, ni svoje telo, ni svoj um, ni svoje emocije, to je veliko pitanje? Mi same ne poštujemo sebe, pa nam je onda neko drugi kriv!

➡️Ono što je dobra vest je da i sa četrdeset, a i sa više godina, možemo da učinimo nešto dobro za sebe i da uvođenjem zdravih navika dođemo do samopoštovanja, snage i energije! Zdrave navike su svemoćne, ako ih uvrstimo u naš život! Isto tako su potpuno beskorisne ako samo znamo da postoje i samo ih posmatramo sa strane!

Razmislite kojoj grupi vi pripadate? Onoj koja živi zdravim stilovima života ili onoj koja samo zna da postoje zdravi stilovi života i to je to…

➡️Ono što je sigurno razlika između ove dve grupe je ENERGIJA koju posedujete i koja je odgovorna za kvalitet a samim tim i dužinu našeg života. Da bismo održavali život, moramo da održavamo nivo uskladištene energije. Energija je delotvorna sila, životna delatnost. Ako je imamo dovoljno i kada teče kroz naše telo, osetiće se poletnost, vitalnost, veselost, mladalačko ushićenje…I obrnuto, kada je protok energije sputan, osetićemo se bezvoljno, umorno, neraspoloženo, starački…Kada je naša životna energija u balansu teško da može da se razvije bilo kakva bolest ili poremećaj u telu.

❓Dakle, šta treba da radimo?

Pa da održavamo našu životnu energiju u balansu!

❓Kako?

Ukupnu životnu energiju nam daju fizička, emocionalna, mentalna i duhovna energija. Svaka od ovih energija utiču jedna na drugu, a mi možemo delovati na svaku od ovih energija. A sva ta naša delovanja utiču na stanje našeg tela i uma. Fizička energija je temelj i izvor svih energija. Da bismo pokrenuli fizičku energiju neophodni su kretanje, pravilna ishrana, disanje i dobar san. Način na koji ispoljavamo naš odnos prema sebi i drugima odražava se kroz naša osećanja inaše misli, koje deluju na naše raspoloženje ili neraspoloženje. To utiče na našu mentalnu iemocionalnu energiju. Stanje naše duhovne energije se pokazuje kroz: zašto i zbog čega nešto radimo, tj. našu svrhu. Rezultati našeg rada su važni svakom od nas i zbog toga taj rad i dobija svoju svrsishodnost, tj. vrednost našeg rada koja je duboko usađena u našem umu.

☝️I evo ga konačno i odgovor na KAKO?

Treba da radimo na svim ovim segmentima, jer naše telo nije samo fizičko, telo je sve zajedno. Da li ćemo biti srećni, zadovoljni, uspešni, zavisi samo od toga kako upravljamo našom životnom energijom. Mi smo jedino odgovorni za svoju energiju! Ono što je važno je da nam naša inteligencija omogućava da promenimo naše navike, tj.naša uverenja i za to nam treba, prema jednim istraživanjima minimum 21 dan, a premadrugim 66 dana.

?Sa ciljem podrške ženama od 40 i preko 40 godina, u promenama i sticanju zdravih stilova života koji će im poboljšati životnu energiju, kreiran je mentorski program BRINI O SEBI koji traje 2 meseca, baš toliko koliko je neophodno da promenimo naše navike.

Da se zajedno razvijamo i rastemo

Jelena